Karel Damen
Freds Bouwtekeningen Review

Als klusser ben je vast en zeker de naam Freds Bouwtekeningen tegen gekomen op het internet. En zo gek is dat niet, het bouwtekeningen pakket is onder klussers razend populair en het internet staat vol met positieve ervaringen.

Maar zijn de bouwtekeningen echt zo goed zoals vele andere klussers en websites beweren? Of riekt het toch naar oplichting?

In deze Freds Bouwtekeningen Review vertel ik je meer over de claims van de maker, nemen we samen de inhoud door en geef ik je mijn persoonlijke mening over de bouwtekeningen.

Ook je eigen kliko ombouw, buitenkeuken, loungebank of bed van hout maken? Klik dan nu op de onderstaande knop om toegang te krijgen tot een unieke Bouwtekeningen-Hout.nl kortingspagina en start vandaag nog met je klusproject.

Ja, ik wil ook toegang tot de tijdelijke kortingspagina!

Wie is Fred Schouten?

Om direct met de deur in huis te vallen, Fred Schouten is een pseudoniem wat wilt zeggen dat de naam een verzonnen naam is van het bedrijf TAPO. Nu betekent dit niet dat dit slecht is, want steeds meer mensen en dan vooral schrijvers maken tegenwoordig gebruik van een pseudoniem. Het zegt dan ook niks over de kwaliteit van het product. Daarom raad ik je dan ook aan om de Freds Bouwtekeningen Review verder te lezen.

Bij het schrijven van een review over een product of dienst vind ik het veel belangrijker dat de aanbieder te vertrouwen is en dat ik de juiste persoon of personen gemakkelijk kan bereiken. Na wat zoekwerk op Google kon ik geen negatieve punten vinden over Freds Schouten en het bedrijf TAPO.

Wel kwam ik vooral op zijn Facebook pagina veel positieve reacties tegen van mensen die het bouwtekeningen pakket met succes hebben gebruikt en de mooiste projecten hebben gemaakt. Daarnaast is de eigenaar van TAPO dagelijks actief op Facebook met het beantwoorden van vragen en worden op de website van Freds Bouwtekeningen wekelijks handig informatie gegeven.

Ook zakelijk gezien lijkt TAPO in orde. Het bedrijf is netjes ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam en is er een aparte supportpagina op de website waar mensen de mogelijkheid hebben om vragen te stellen. Ik kan dan ook alleen maar concluderen dat Freds Bouwtekeningen en TAPO betrouwbaar zijn.

Wat heeft Freds Bouwtekeningen te bieden?

Freds bouwtekeningen Review

Fred claimt dat een klusser veel geld bespaard door zijn bouwtekeningen. Veel bouwtekeningen die je op het internet vindt zijn in veel gevallen onoverzichtelijk, waardoor ze moeilijk te begrijpen zijn. Ook zijn deze bouwtekeningen verre van compleet, niet in het Nederlands, missen de afmetingen en hebben in de meeste gevallen ook geen zaag en materiaallijst.

Je weet hierdoor niet welke materialen je nodig hebt en hoe lang de materialen moeten zijn.

De bouwtekeningen uit Freds Bouwtekeningen hebben dit probleem niet. Ze zijn daarom dan ook geschikt voor elk niveau klusser. Het maakt dan ook niet uit of je een beginner, gevorderde of een expertklusser bent.

Wat gebeurt er na betaling?

Wanneer je aankopen doet via het internet is het natuurlijk handig dat je weet wanneer je het product mag verwachten. Dit geldt natuurlijk ook voor Freds Bouwtekeningen. Na het invullen van het e-mailadres en het selecteren van de gewenste betaalmethode, word je doorgestuurd naar de beveiligde bestelpagina. (Je herkent de beveiligde pagina aan het groene slotje links boven in je webbrowser).

Is de betaling afgerond en heb je toegang gekregen tot Freds Bouwtekeningen dan word je doorgestuurd naar een speciale ledenpagina. In de tussentijd ontvang een e-mail met daarin de factuur.

Het aanmaken van een account

Op de speciale ledenpagina vul je je voornaam, achternaam e-mailadres in en ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Niet veel later ontvang je per e-mail een unieke gebruikersnaam en een wachtwoord om in te loggen.

Let wel op, het is mogelijk dat de e-mail in je spamfilter terecht komt. Vergeet daarom ook niet je spamfolder te  controleren.

Toegang tot de ledenwebsite

Wanneer je inlogt op de speciale ledenpagina wordt je eerst welkom geheten (het welkom scherm). Op dezelfde pagina vind je een korte uitleg op welke manieren je de bouwtekeningen het beste opent.

Onder de pagina “Foto’s” vind je per project verschillende foto’s van projecten van andere Freds Bouwtekeningen gebruikers. En het leuke is, is al je zelf een project hebt afgerond dat je een foto van je eigen project kan opsturen. De foto wordt dan toegevoegd aan de lijst met afgeronde klusprojecten.

Altijd leuk om je eigen klusprojecten terug te zien 😊

Verder vind je in het ledengedeelte de pagina “FAQ”. Op deze pagina kom je meer te weten met welke soorten (elektrische) apparaten je bepaalde houtsoorten het beste zaagt, hoe je schroeven verzinkt en hoe je bijvoorbeeld een duvelverbinding maakt.

De laatste pagina is de “Mijn Account” pagina. Hier vind je de algemene contactgegevens en heb je de mogelijkheid om uit te loggen.

Meer dan 70 categorieën vol met bouwtekeningen

Klik je op de pagina “Bouwtekeningen” dan kom je direct bij de bouwtekeningen uit. De tekeningen zijn ingedeeld in 75 verschillende categorieën en op alfabet gesorteerd. In de tabel hieronder vind je een kleine greep uit enkele populaire categorieën die je erin terug vind.

Categorieën
BadkamermeubelsBankenBureausKassenPergola’s
BuitenkeukensBeddenHangmattenKastenPoppenhuizen
BloembakkenSpeeltoestellenKapstokkenKippenhokkenEn nog veel meer

Wil je weten hoe de categorieën en de sorteringen werken? Bekijk dan de onderstaande video.

Voorbeeld bouwtekening (PDF) uit Freds Bouwtekeningen

Hieronder vind je een gedeelte van een voorbeeld bouwtekening van een bed met 3 aparte schuiflades.

freds bouwtekeningen

4 Gratis bonussen

Wanneer je toegang hebt tot Freds Bouwtekeningen krijg je ook toegang tot 4 gratis bonussen die bij het pakket horen. De bonussen bestaan uit:

 • Het steigerhouten tuinmeubelen handboek – Dit is een digitaal handboek dat bestaat uit 84 pagina’s. In het handboek ontdek je de nodige uitleg en verschillende bouwtekeningen van veel gevraagde (tuin) meubelen zoals tuinbanken, stoelen, tafels en meer.
 • Software pakket – Dit softwarepakket is te gebruiken om zelf bouwtekeningen te maken. Het is te gebruiken op Windows, Mac OSX en Linux. Daarnaast wordt er ook een alternatief aanboden voor degene die dat makkelijker vinden
 • Doe-het-zelf Winst handboek – Dit is een digitaal handboek waarin je ontdek hoe je geld verdiend door zelf meubels van steigerhout te maken.
 • Doe-het-zelf Bouwkundige benamingen – In dit digitale handboek dat bestaat uit 57 pagina’s kom je meer te weten over verschillende bouwkundige termen die teksten en video’s worden uitgelegd.

Wat zeggen andere over Freds Bouwtekeningen?

Voordat ik mijn eigen ervaringen deel met het bouwtekeningenpakket deel ik eerst nog enkele andere Freds Bouwtekeningen ervaringen met je. Om de meest betrouwbare te vinden heb ik gezocht naar ervaringen op Facebook, omdat je hier namelijk ervaringen vindt van echte personen die ook echt gebruik hebben gemaakt van het pakket.

Freds bouwtekeningen Facebook reviews

Mijn Freds Bouwtekeningen ervaringen

Nu je meer te weten bent gekomen over de inhoud van Freds Bouwtekeningen wil ik je graag mijn eigen persoonlijke ervaringen met dit bouwtekeningen pakket delen.

Het bouwtekeningenpakket van Fred overtreft eerlijk gezegd mijn verwachtingen. Het pakket bevat ontzettend veel bouwtekeningen voor verschillende projecten en houtsoorten zoals steigerhout, Douglas hout, grenenhout, eikenhout en vurenhout.

Daarnaast zijn de bouwplannen duidelijk te onderscheiden met de tekeningen die je op het internet vind. Zo hebben de bouwtekeningen van Fred een:

 • Duidelijke weergave van maten in millimeters
 • Stap-voor-stap-beschrijving in het Nederlands
 • Een duidelijke materiaal en zaaglijst

En vooral dat laatste is handig want zo weet je direct wat voor materialen je moet hebben voor je project. En dankzij de zaaglijst weet je ook direct hoe lang het hout moet zijn.

Wat mij betreft, is er dan ook geen sprake van enige vorm van oplichting of misleiding en wat de verkoper (Fred Schouten / TAPO) dan ook claimt ook echt waar is.

Veel gestelde vragen over Freds Bouwtekeningen

Ik krijg geregeld in de e-mail uiteenlopende vragen over het bouwtekeningenpakket die ik hieronder voor je op een rijtje heb gezet.

1. Is Freds Bouwtekeningen oplichting?

In mijn Freds Bouwtekeningen Review heb je gelezen wat het bouwtekeningenpakket inhoud, wat je er allemaal bij krijgt en ik vind dan ook dat er geen sprake is van enige vorm oplichting of misleiding. Je krijg namelijk precies wat de maker beloofd.

 • Complete bouwtekeningen
 • Duidelijke maatvoering in millimeters
 • Nederlandse stap voor stap uitleg
 • Zaag en materiaallijsten

2. Is Freds Bouwtekeningen gratis te downloaden?

Regelmatig krijg ik de vraag of Freds Bouwtekeningen gratis te downloaden is via torrents of via nieuwsgroepen. Helaas moet ik je teleurstellen, het antwoord op deze vraag is dan ook nee. En misschien heb je een website gevonden waar dit wel kan, maar houdt er dan wel rekening mee dat deze nep-websites vaak vol met virussen en andere rotzooi zitten. Daarnaast heb je ook geen toegang tot de nieuwste bouwtekeningen.

3. Hoe kan ik inloggen bij Freds Bouwtekeningen

Het inloggen op de ledenpagina van het bouwtekeningenpakket is niet moeilijk. Je hebt namelijk alleen maar je e-mailadres en je wachtwoord ervoor nodig. Heb je toegang gekregen tot de bouwtekeningen, klik dan hier om in te loggen.

Vul hier je e-mailadres en je wachtwoord in en klik vervolgens op de knop inloggen. Je wordt nu doorgestuurd naar de pagina waar je alle bouwtekeningen en bonussen vind.

30 dagen niet goed geld terug garantie

Freds bouwtekeningen kent een 30 dagen niet goed terug garantie. En dat is zeker handig voor degene die nog twijfelt of het bouwtekeningenpakket wel iets voor hen is. Je hebt dus tijd genoeg om het pakket uit te proberen en bevalt het je niet krijg je zonder vragen het bedrag terug gestoord.

Je loopt dan ook geen enkele risico op een miskoop.

Freds Bouwtekeningen kopen (+ tijdelijke kortingslink)

Door het lezen van de review heb je natuurlijk al gemerkt dat Freds Bouwtekeningen een positieve ervaring heeft achtergelaten. Wil je nu net zoals ik en andere doe-het-zelvers je eigen meubels maken? Of wil je lekker in en rondom je huis klussen zonder dat je elke keer op zoek moet naar goede bouwtekeningen?

Dan raad ik Freds Bouwtekeningen van harte aan.

Je bent niet alleen sneller klaar, maar je visualiseert het project, je voorkomt dure fouten en je werkt ook nog eens een stuk efficiënter waardoor je meer tijd overhoud om van je project te genieten.

Ik durf dan ook te beweren dat als je gebruik maakt van de stap-voor-stap-bouwtekeningen van Fred dat ook jij je eigen (buiten)meubels, bedden of zelfs speelhuisjes maakt en je klusniveau aanzienlijk verhoogd.

Via de onderstaande rode knop koop je Freds Bouwtekeningen inclusief de 4 bonussen voor een tijdelijke kortingsprijs van 67 euro. Ik zie het dan ook als een kleine investering die zich gemakkelijk terugverdiend. Zeker wanneer jij je projecten verkoopt op marktplaats.

Heb je na het lezen van de Freds Bouwtekeningen Review nog vragen? Laat dan onder de review een reactie achter. Dan kom ik snel op terug.

Tijdelijke Freds Bouwtekeningen Actie

Ook je eigen kliko ombouw, buitenkeuken, loungebank, een bed van hout of een andere stoer doe-het-zelf project maken? De onderstaande rode knop brengt je naar een tijdelijke geheime kortingspagina en voorkomt dat je elders voor dit pakket meer betaald.

Ja breng mij DIRECT naar de kortingspagina »
Karel Damen

Mijn naam is Karel Damen, inmiddels 66 jaar oud en ik ben een fervent "doe-het-zelver". Ik heb een leuke werkplaats achter in de tuin waar ik aardig wat tijd in door breng met het maken en repareren van meubels of andere leuke dingen. Daarnaast vind ik het leuk om de opgedane ervaringen te delen met andere. Vandaar dan ook deze website. Je ontdekt hier tips, inspiratie en informatieve blogberichten om jou als klusser te helpen. Wil je meer weten of ben je benieuwd wat ik allemaal zoal heb gemaakt? Bekijk dan de "Over Mij" pagina.

4 reacties op "Freds Bouwtekeningen Review …"

 1. Door Jan op 4 februari 2018

  Sinds een aantal maanden ben ik in het bezit van deze bouwtekeningen. Voorheen was ik al jaren bezig met het maken van diverse meubelen zonder een juiste tekening en materiaallijst. Dan ging het wel eens verkeerd dat het meubelstuk niet voldeed aan de gewenste verwachtingen, maatvoering niet goed, verkeerde materialen en dergelijke. Alles bij elkaar een hoop tijd verspilling.
  Toen heb ik eens op het internet gekeken of het niet anders kon. Uiteindelijk ben ik bij freds bouwtekeningen terecht gekomen en heb daar de tekeningen aangeschaft.
  Wat hier allemaal mogelijk was had ik mij niet voorgesteld,zo duidelijk allemaal,complete tekeningen,voor iedereen te begrijpen,een keurig overzichtelijke materiaallijst.
  Ik kan zeggen dat ik er heel blij mee ben.

  1. Door Karel op 27 februari 2018

   Dag Jan,

   Wat leuk dat je gebruik maakt van Freds Bouwtekeningen. Je hoeft nu in ieder geval niet meer te zoeken naar bouwtekeningen voor je volgende meubelprojecten. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik dat graag van je!

 2. Door H van der Wolf op 8 april 2018

  Net de bouwtekeningen aangeschaft.
  Maar op m,n email geweest en wil nu terug naar de bouwtekeningen.
  Maar hoe kom ik daar weer lukt mij niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.