Freds Bouwtekeningen Review

Het volledige bouwtekeningenpakket voor iedere klusser?

Bouwtekeningen-Hout.nl - Karel Damen
Freds Bouwtekeningen Review

Waarschijnlijk ben je als klusser de naam Freds Bouwtekeningen wel eens tegengekomen op het internet. En vreemd is dat niet. Het bouwtekeningenpakket is onder klussers razend populair.

Maar zijn de bouwtekeningen nu echt zo goed zoals vele andere klussers en websites beweren? Of riekt het stiekem naar oplichting?

In deze Freds Bouwtekeningen Review vertel ik je meer over de claims van de maker, nemen we samen de inhoud door en geef ik je mijn persoonlijke mening over de bouwtekeningen.

Wat heeft Freds Bouwtekeningen je te bieden?

De verkoper claimt dat een klusser veel geld bespaard door zijn bouwtekeningen. Veel bouwtekeningen die je op internet vind zijn vaak onoverzichtelijk waardoor ze moeilijk te begrijpen zijn.

Ze zijn ook vaak incompleet, niet in het Nederlands, missen vaak afmetingen en hebben in de meeste gevallen geen zaag en materiaallijsten. Hierdoor weet je niet welke materialen je nodig hebt. En weet je ook niet hoe lang je de planken moet zagen.

De bouwtekeningen van Fred daarentegen hebben dit probleem niet. Ze zijn daardoor geschikt voor beginners, gevorderden en voor de expert klussers.

Wanneer ik een review schrijf over een product of een dienst voor klussers. Ben ik benieuwd of het product of dienst door een echt bedrijf word geleverd. Vooral omdat Fred garanties geeft vind ik het belangrijk dat ik hem snel en gemakkelijk kan bereiken.

Gelukkig zijn de KVK, BTW nummer en het contactformulier gemakkelijk op de website van Freds Bouwtekeningen te vinden.

Daarnaast heb ik meerdere keren via de e-mail contact gehad. Dit verliep vlekkeloos en kreeg op de zelfde dag nog antwoord op mijn vragen.

Dit wekt dan bij mij ook vertrouwen op.

3 Gratis bonussen

Heb je toegang tot Freds Bouwtekeningen dan heb je ook recht op de 3 gratis bonussen die bij het pakket horen. De bonussen bestaan uit:

 1. Het steigerhouten tuinmeubelen handboek
  Dit digitale handboek bevat 84 pagina’s met uitleg en bouwtekeningen van veel gevraagde (tuin)meubelen van steigerhout. Zo bevat het boek onder andere bouwtekeningen van verschillende tuinbanken, stoelen, tafels, loungesets enzovoort.
 2. Een softwarepakket om zelf bouwtekeningen te maken
  De software is gratis te downloaden en te gebruiken op Windows, Mac OSX en Linux. Daarnaast wordt er ook een Nederlands alternatief aangeboden voor de gene die dat makkelijker vinden.
 3. Levenslange toegang tot de bouwtekeningen
  Als laatste bonus krijg je levenslange toegang tot het bouwtekeningenpakket. Dit houdt in dat je altijd en waar dan ook toegang hebt tot de bouwtekenen. De tekeningen zijn namelijk in PDF formaat te downloaden en daardoor te zien op je computer, tablet of smartphone. Daarnaast worden er elke maand nieuwe bouwtekeningen aan het pakket toegevoegd.

Wat gebeurd er na de betaling?

Wanneer je iets online koopt is het handig dat je weet wanneer je het product mag verwachten. Dit geldt natuurlijk ook voor Fred Bouwtekeningen.

Na het invullen van je e-mailadres en het selecteren van de gewenste betaalmethode word je doorgestuurd naar de beveiligde bestelpagina. (Je kunt dit herkennen aan het groene slotje links bovenin je webbrowser)

Is de betaling afgerond? Dan word je automatisch doorgestuurd naar een speciale leden pagina. In de tussentijd ontvang je vrijwel direct een e-mail met daarin de factuur.

Een account aanmaken

Op de speciale leden pagina vul je je voornaam, achternaam, je e-mailadres en in ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Niet veel later ontvang je per e-mail een unieke gebruikersnaam en een wachtwoord om in te loggen.

LET OP: het kan voorkomen dat de e-mail binnenkomt in je spam folder. Vergeet daarom niet je spamfolder te controleren.

Nadat je de gegevens hebt ontvangen heb je dan ook direct toegang tot Freds Bouwtekeningen en kan je direct aan de slag.

Bewaar goed je gegevens

Bewaar je inloggegevens goed. Zo kan je overal en altijd kan inloggen wanneer je een bouwtekening nodig hebt.

Ben je je wachtwoord kwijt geraakt? Geen probleem. Via de Fred Bouwtekeningen ledenpagina vraag je een nieuw wachtwoord aan.

Mijn Freds Bouwtekeningen Review, ervaringen en mening

Freds bouwtekeningen Review

Nu je wat meer weet over de inhoud van Fred Bouwtekeningen. Wil ik graag mijn eigen ervaringen met dit pakket met je delen.

Het ledengedeelte van Freds Bouwtekeningen

Wanneer je inlogt in het leden gedeelte wordt je eerst welkom gegeten (het welkomscherm). Op de zelfde pagina vind je een korte uitleg op welke manier je de bouwtekeningen het beste opent.

Onder de pagina “Foto’s” vind je per project verschillende voorbeelden van afgeronde projecten. De foto’s komen namelijk van andere leden en laten zien wat je met de bouwtekeningen allemaal kan maken.

En het leuke is dat als je een project klaar hebt. Je een foto van het resultaat kan opsturen. De foto wordt dan toegevoegd aan de lijst met afgeronde klusprojecten.

Altijd leuk om je eigen klusproject terug te zien.

Verder vind je in het ledengedeelte de pagina “FAQ”. Hier wordt onder andere uitgelegd met welke apparatuur je bepaalde houtsoorten het beste zaagt, hoe je schroeven verzinkt en hoe je een duvelverbinding maakt.

De laatste pagina de “Mijn Account” pagina. Hier vind je algemene contactgegevens en heb je de mogelijkheid om uit te loggen.

De bouwtekeningen

Klik je op de pagina “Bouwtekeningen” dan kom je direct bij de bouwtekeningen uit. De tekeningen zijn onderverdeeld in 75 verschillende categorieën en op alfabet gesorteerd.

Hieronder vind je een kleine greep uit een aantal populaire categorieën die je erin terug vind.

Categorieën
BadkamermeubelsBankenBureausKassenPergola’s
BuitenkeukensBeddenHangmattenKastenPoppenhuizen
BloembakkenSpeeltoestellenKapstokkenKippenhokkenEn nog veel meer

Wil je weten hoe de categorieën en de sorteringen werken? Bekijk dan de onderstaande video.

Voorbeeld bouwtekening (PDF) uit de Freds Bouwtekeningen pakket

Hieronder vind je een voorbeeld bouwtekening die rechtstreeks uit Freds Bouwtekeningen komt.

freds bouwtekeningen

De bonussen

Op de ledenpagina vind je ook de 3 gratis bonussen. Natuurlijk heb ik ook gekeken naar de kwaliteit van de bouwtekeningen uit het Steigerhouten Tuinmeubelen handboek.

De tekeningen die hier in staan zijn duidelijk, maatvoering in millimeters, Nederlandse uitleg en er is een materiaal en zaaglijst aanwezig.

Mijn Conclusie over Freds Bouwtekeningen

Freds Bouwtekeningen pakket bevat dus enorm veel bouwtekeningen. Sommige categorieën bevatten zelfs meer dan 800 tekeningen.

Daarnaast zijn de bouwtekeningen duidelijk te onderscheiden van de gene die je op internet vind. Zo hebben de bouwtekeningen van Fred:

 • Een duidelijke weergave van de maten in millimeters
 • Een beschrijving in het Nederlands
 • Een duidelijke materiaal en zaaglijst
 • En zijn ze stap voor stap te volgen

Ik ben dan ook van mening dat er absoluut geen sprake is van enige vorm van oplichting of misleiding. En wat de verkoper claimt dan ook waar is.

Je krijgt namelijk toegang tot kwalitatieve bouwtekeningen met een duidelijke maatvoering en een zaag en materiaallijst. Hierdoor weet je precies welke materialen je moet aanschaffen. En hoe lang je de planken moet zagen of laten zagen in een bouwmarkt. Ideaal dus.

Wat zeggen andere over Freds Bouwtekeningen?

Je hebt zojuist mijn conclusie en mijn ervaring met het bouwtekeningen pakket gelezen. Misschien ben je daardoor ook benieuwd geworden naar ervaringen van andere gebruikers.

Daarom vind je hieronder een aantal afzonderlijke reviews en ervaringen. Ze komen van echte klussers die met veel plezier gebruik maken van Fred Bouwtekeningen.

“Hallo Fred, bij deze wou ik je nog even bedanken voor het Pakket. Na een week zoeken naar een bouwtekening voor een bed, kwam ik op jouw website terecht. Hoewel ik sceptisch was, toch het pakket aangeschaft… en achteraf ben ik erg blij dat ik dat gedaan heb.
Ik ben net gaan samenwonen, en wou dus een tweepersoonsbed ? Dat is nu in ieder geval gelukt dankzij jouw plan. Groeten.Maarten uit Utrecht

Freds bouwtekeningen Facebook reviews

Veel gestelde vragen over Freds Bouwtekeningen

Op het internet zijn er een hoop verschillende vragen te vinden over het bouwtekeningenpakket. Daarom wil ik in dit hoofdstuk een antwoord geven op de meest voorkomende vragen.

1. Is Freds Bouwtekeningen oplichting?

In mijn Freds Bouwtekeningen Review heb je mijn conclusie gelezen over het populaire bouwtekeningenpakket van Fred. Ik ben van mening dat er géén sprake is van enige vorm van oplichting.

Je krijg namelijk toegang tot het gene wat er beloofd word, namelijk:

 • Kwalitatieve en complete bouwtekeningen
 • Duidelijke maatvoering in millimeters
 • Nederlandse uitleg
 • In het bezit van materiaal en zaaglijsten
 • Duizenden bouwtekeningen

2. Is Freds Bouwtekeningen gratis te downloaden?

Ik krijg regelmatig de vraag of het mogelijk is om Freds Bouwtekeningen gratis te downloaden via torrents of via nzb.

Helaas moet ik je teleur stellen, het antwoord op deze vraag is dan ook nee. En heb je misschien een website gevonden waar het wel kan. Maar houdt er dan rekening mee dat deze nep-websites vaak vol met virussen en andere rotzooi zitten.

En dat wil je niet hebben.

3. Hoe kan ik inloggen bij Freds Bouwtekeningen?

Het inloggen op de ledenpagina van Fred Bouwtekeningen is niet moeilijk. Je hebt namelijk alleen maar je e-mailadres en je wachtwoord nodig. Wanneer je toegang tot het pakket hebt ga je naar de volgende link:
https://members.fredsbouwtekeningen.nl/mijn-account/

Vul je e-mailadres en je wachtwoord in. Klik vervolgens op de knop inloggen. Je wordt nu doorgestuurd naar de pagina waar je alle bouwtekeningen en bonussen kunt vinden.

kliko ombouw maken - Freds Bouwtekeningen

30 Dagen niet goed geld terug garantie

Freds bouwtekeningen kent een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Dit houdt in dat als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent, je zonder problemen het aankoopbedrag kan terug vragen.

Zo loop je naar mijn mening geen enkele risico op een miskoop. En heb je dan ook niks te verliezen.

Freds Bouwtekeningen kopen (+ kortingslink)

Door het lezen van de review heb je waarschijnlijk al gemerkt dat Freds Bouwtekeningen een positieve ervaring heeft achtergelaten.

Wil je nu net zoals andere doe-het-zelvers je eigen meubels van steigerhout of douglas hout maken? Of wil je lekker in en rondom het huis klussen zonder dat je opzoek hoeft naar goede bouwtekeningen?

Dan raad ik het bouwtekeningen pakket van Fred aan.

Zo ben je niet alleen dankzij de bouwtekeningen sneller klaar met je project. Je visualiseert je project, je voorkomt dure fouten en je werkt efficiënter.

Je hebt daardoor dus meer tijd om van je project te genieten. 

Ik zie het dan ook als een kleine investering die zich gemakkelijk terug verdiend. Voor het bedrag krijg je namelijk letterlijk duizenden bouwtekeningen waarmee je direct mee aan de slag kan.

En wanneer je gemaakte projecten via marktplaats verkoopt, verdien je er nog eens flink aan ook.

Daarnaast is het ook fijn dat je een 30 dagen niet goed geld terug garantie hebt. Zo loop je geen risico op een miskoop.

Klik je op de rode knop hieronder, dan krijg je niet alleen toegang tot de bouwtekeningen. Maar ook direct toegang tot de 3 gratis bonussen en een extra korting.

Wil jij net zoals 6500 andere klussers ook gebruik maken van Freds Bouwtekeningen? Klik dan op de onderstaande knop voor de geheime kortingspagina en start direct met je project!

Ga Direct Naar De Kortingspagina!

Bouwtekeningen-Hout.nl - Karel Damen

Mijn naam is Karel Damen, inmiddels 65 jaar oud en ik ben een fervent "doe-het-zelver". Ik heb een leuke werkplaats achter in de tuin waar ik aardig wat tijd in door breng met het maken en repareren van meubels of andere leuke dingen. Daarnaast vind ik het leuk om de opgedane ervaringen te delen met andere. Vandaar dan ook deze website. Je ontdekt hier tips, inspiratie en informatieve blogberichten om jou als klusser te helpen. Wil je meer weten of ben je benieuwd wat ik allemaal zoal heb gemaakt? Bekijk dan de "Over Mij" pagina.

4 responses to “Freds Bouwtekeningen Review

 1. Door Jan op 4 februari 2018

  Sinds een aantal maanden ben ik in het bezit van deze bouwtekeningen. Voorheen was ik al jaren bezig met het maken van diverse meubelen zonder een juiste tekening en materiaallijst. Dan ging het wel eens verkeerd dat het meubelstuk niet voldeed aan de gewenste verwachtingen, maatvoering niet goed, verkeerde materialen en dergelijke. Alles bij elkaar een hoop tijd verspilling.
  Toen heb ik eens op het internet gekeken of het niet anders kon. Uiteindelijk ben ik bij freds bouwtekeningen terecht gekomen en heb daar de tekeningen aangeschaft.
  Wat hier allemaal mogelijk was had ik mij niet voorgesteld,zo duidelijk allemaal,complete tekeningen,voor iedereen te begrijpen,een keurig overzichtelijke materiaallijst.
  Ik kan zeggen dat ik er heel blij mee ben.

  • Door Karel op 27 februari 2018

   Dag Jan,

   Wat leuk dat je gebruik maakt van Freds Bouwtekeningen. Je hoeft nu in ieder geval niet meer te zoeken naar bouwtekeningen voor je volgende meubelprojecten. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik dat graag van je!

 2. Door H van der Wolf op 8 april 2018

  Net de bouwtekeningen aangeschaft.
  Maar op m,n email geweest en wil nu terug naar de bouwtekeningen.
  Maar hoe kom ik daar weer lukt mij niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere bezoekers bekeken ook