Ga naar de inhoud
freds bouwtekeningen review

Mijn Freds Bouwtekeningen Review en mening als ervaren Doe-Het-Zelver

Door Karel

Als klusser ben je vast en zeker de naam Freds Bouwtekeningen tegengekomen op het internet. En zo gek is dat niet, want het bouwtekeningen pakket is razend populair onder doe-het-zelvers en het internet staat dan ook vol met positieve ervaringen. 

Maar zijn de bouwtekeningen uit het pakket nu echt zo goed als vele andere websites beweren? Of riekt het toch stiekem naar oplichting? Ik heb de bouwtekeningen van Fred aanschaft en in deze Freds bouwtekeningen review vertel ik je meer over de claims van de maker, nemen we samen de inhoud door en geef ik je als ervaren doe-het-zelver mijn persoonlijke mening over het bouwtekeningen pakket.

Tip van Karel: je eigen kliko ombouw, buitenkeuken, loungebank of een bed van hout maken is super eenvoudig dankzij goede bouwtekeningen. Dankzij deze website krijg je nu een flinke korting op het bouwtekeningen pakket van Fred. Klik hier en krijg direct toegang tot een speciale kortingspagina >>

Wie is Fred Schouten?

Om direct met de deur in huis te vallen, Fred Schouten is een pseudoniem. Dit wil zeggen dat de naam een verzonnen naam is van het bedrijf TAPO. Nu betekent dit niet dat dit slecht is. Integendeel, steeds meer mensen en dan vooral schrijvers maken tegenwoordig gebruik van een pseudoniem. 

Het zegt dan ook helemaal niks over de kwaliteit van het bouwtekeningen pakket. Daarom wil ik je ook vragen om deze Freds Bouwtekeningen review verder te lezen. 

Bij het schrijven van een review over een product of dienst vind ik het heel erg belangrijk dat de aanbieder te vertrouwen is en dat ik de juiste persoon makkelijk kan bereiken. 

Na wat zoekwerk op Google kon ik geen negatieve punten vinden over Fred Schouten of het bedrijf TAPO. Wel kwam ik op Facebook veel positieve reacties tegen van mensen die het bouwtekeningen pakket van Fred met veel plezier hebben gebruikt en de mooiste projecten hebben gemaakt. 

Daarnaast is de eigenaar van TAPO dagelijks actief op de Facebook pagina met het beantwoorden van vragen en worden op de website van Freds Bouwtekeningen wekelijks handige informatie voor klussers gegeven. Ook zakelijk gezien lijkt TAPO in orde. Het bedrijf is netjes ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam en er is een aparte supportpagina op de website aanwezig waar mensen de mogelijkheid hebben om vragen te stellen. 

Uit persoonlijke ervaringen kan ik je vertellen dat vragen of problemen binnen enkele uren al worden beantwoorden. Ik kan dan ook alleen maar concluderen dat Freds Bouwtekeningen en TAPO te vertrouwen zijn.

Wat hebben de bouwtekeningen je te bieden?

Freds bouwtekeningen Review

Fred Schouten claimt dat een klusser veel geld bespaard door zijn bouwtekeningen. Veel bouwtekeningen die je op het internet kunt vinden zijn in veel gevallen onoverzichtelijk waardoor ze dan ook moeilijk te begrijpen zijn. 

Ook zijn de bouwtekeningen verre van compleet, niet in het Nederlands, missen ze afmetingen en hebben in de meeste gevallen ook geen zaag en materiaallijst. 

Je weet hierdoor dan ook niet welke materialen je nodig hebt en hoe lang deze materialen moeten.

De tekeningen uit het bouwtekeningen pakket van Fred Schouten hebben dit probleem niet. Ze zijn daarom dan ook geschikt voor elk niveau klusser. Het maakt dan ook niet uit of je een beginner, gevorderde of een expert klusser bent. 

Wat gebeurt er nadat je betaald hebt?

Wanneer je aankopen doet via het internet is het natuurlijk wel handig dat je weet wanneer je het product mag verwachten. Dit geldt natuurlijk ook voor Freds Bouwtekeningen. 

Na het invullen van het e-mailadres en het selecteren van de gewenste betaalmethode wordt je doorgestuurd naar de beveiligde betaalpagina. Je herkent deze beveiligde betaalpagina aan het groene slotje bovenin je browser.

Is de betaling afgerond en heb je toegang gekregen tot Fred’s Bouwtekeningen dan word je doorgestuurd naar een speciale ledenpagina. In de tussentijd ontvang je een e-mail met daarin de factuur.

Het aanmaken van een account

Op de speciale ledenpagina vul je je voornaam, achternaam, e-mailadres in en ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Niet veel later ontvang je per e-mail een unieke gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen.

Let wel op, het is mogelijk dat de e-mail in je spambox terecht komt. Vergeet daarom dan ook niet je spamfolder te controleren. 

Toegang tot de ledenwebsite

Wanneer je inlogt op de speciale ledengedeelte word je als eerste welkom geheten (het welkomstscherm). Op dezelfde pagina vind je een korte uitleg op welke manieren je de bouwtekeningen het beste kunt openen.

Onder de pagina “Fotos” vind je per project verschillende foto’s van projecten van andere Freds Bouwtekeningen gebruikers. En het leuke is, is als je een project hebt afgerond je een foto van je eigen project kunt opsturen. Je foto wordt dan toegevoegd aan de lijst met afgeronde klussen.

Altijd leuk om je eigen klusprojecten te zien toch? 🙂

Verder vind je op de ledenpagina de pagina FAQ. Op deze pagina kom je meer te weten over welke soorten (elektrische) apparaten je bepaalde houtsoorten het beste zaagt, hoe je schroeven verzinkt en hoe je bijvoorbeeld een deuvelverbinding maakt.

De laatste pagina binnen het ledengedeelte is de “Mijn Account” pagina. Hier vind je de algemene contactgegevens en heb je de mogelijkheid om natuurlijk uit te loggen.

Meer dan 70 categorieën vol met bouwtekeningen

Klik je binnen het ledengedeelte op de pagina “Bouwtekeningen’ dan kom je direct bij de bouwtekeningen uit. De tekeningen zijn verdeeld in maar liefst 75 verschillende categorieën en op alfabet gesorteerd.

In de tabel hieronder vind je een kleine greep uit enkele populaire categorieën die je erin terugvindt.

Categorieën
BadkamermeubelsBankenBarBBQ, Buitenkeukens en vuurtafelsBedden
Bijen en insectenkastenBiljarttafelsBloemenbakkenBoekenplankenBoomhut, speelhuisjes en speeltoestellen
Bordjes en onderzettersBrievenbussen en krantenbakkenBruggetjesBureau’sCarports
DecoratieDeurenDuivenhokkenEmmersGereeschapskisten
HangmatHekwerkHondenhokkenHorrenHouten cadeauverpakkingen
Houten hokkenKapstokkenKarretjesKassen en moestuinenKasten
KistenKliko ombouw Konijnenhokkenen nog veel meer

Wil je weten hoe de categorieën en de sorteringen werken? Bekijk dan de onderstaande video.

Voorbeeld bouwtekening (PDF)

Hieronder vind je enkele voorbeelden van bouwtekeningen die uit Fred’s Bouwtekeningen komen. Hierdoor heb je een goed idee hoe de bouwtekeningen eruit zien. De voorbeeld bouwtekening is van een bed met 3 aparte schuifladers.

Voorbeeld bouwtekening van een onderschuifbed (copyright bouwtekeningen-hout.nl + fredsbouwtekeningen)

5 Gratis bonussen

Wanneer je Freds Bouwtekeningen pakket koopt krijg je ook nog eens toegang tot 5 gratis bonussen die bij het bouwtekeningen pakket horen. De bonussen bestaan uit:

 • DWG & CAD Software pakket – de eerste bonus is het DWG & CAD software pakket. De software kun je gebruiken om zelf bouwtekeningen te maken en is te gebruiken op Windows, Mac OS X en Linux. Daarnaast wordt er ook een alternatief aangeboden voor degene die dat makkelijker vinden.
 • Steigerhouten tuinmeubelen gids – de steigerhouten tuinmeubelen gids  is een digitaal handboek dat bestaat uit 84 pagina’s. In het boek ontdek je de nodige uitleg en verschillende extra bouwtekeningen van veel gevraagde steigerhouten meubelen zoals tuinbanken, stoelen, buitenkeukens, tafels en veel meer. 
 • Doe-Het-Zelf-Winst boek – het Doe-Het-Zelf Winst boek is ook een digitaal boek. Hierin ontdek je hoe je geld kunt verdienen door je zelf meubels van steigerhout te maken en hoe je deze het beste kunt verkopen met winst.
 • Doe-Het-Zelf bouwkundige benamingen – de doe-het-zelf bouwkundige benamingen gids is een boek dat bestaat uit 57 pagina’s. Het boek vertelt je meer over de verschillende bouwkundige namen en termen die in teksten en video’s worden gebruikt.
 • Levenslange toegang – als je Fred’s bouwtekeningen pakket koopt krijg je ook direct levenslange toegang tot de bouwtekeningen.

Wat zeggen andere over Freds Bouwtekeningen?

Voordat ik je mijn eigen ervaringen met het bouwtekeningen pakket van Fred Schouten deel, wil ik eerst enkele andere ervaringen met je delen. Om de meest betrouwbare ervaringen te vinden heb ik gezocht naar ervaringen op Facebook.

Je vindt hier namelijk ervaringen van echte gebruikers die ook echt gebruik hebben gemaakt van het pakket.

Freds bouwtekeningen Facebook reviews

Mijn Freds Bouwtekeningen ervaringen

Je bent nu meer te weten gekomen over de inhoud van bouwtekeningen pakket. Nu wil ik je dan ook meer vertellen over mijn eigen ervaringen met dit bouwtekeningen.

Het bouwtekeningen pakket van Fred overtreft eerlijk gezegd mijn verwachtingen. Het pakket bevat ontzettend veel bouwtekeningen voor verschillende projecten en houtsoorten zoals steigerhout, douglas hout, grenen hout, eikenhout en vurenhout. 

Daarnaast zijn de bouwplannen duidelijk te onderscheiden met de tekeningen die je op het internet vind. Zo bevat elke tekening van Fred Schouten een:

 • Duidelijke weergave van de maten in millimeters
 • Stap voor stap beschrijving in het Nederlands
 • Een handige en duidelijke materiaal en zaaglijst

En vooral het laatste is erg handig. Want zo weet je precies wat voor materialen je moet hebben voor je project. En dankzij de zaaglijst weet je ook direct hoe lang het hout moet zijn.

Wat mij betreft is er dan ook géén sprake van enige vorm van oplichting of misleiding en wat de verkoper (Fred Schouten / TAPO) dan ook claimt ook echt waar is.

Daarnaast kent het pakket een 14 dagen niet goed geld terug garantie. En dat is zeker handig voor degenen die nog twijfelen of het bouwtekeningen pakket wel iets voor hen is. Je hebt dus tijd genoeg om pakket uit te proberen. Bevalt het je niet, dan kun je binnen 14 dagen je geld terugvragen. Het geld wordt dan netjes terug gestort op je rekening. Je loopt naar mijn mening dan ook geen enkele risico op een miskoop.

Voordelen
 • Ontzettend veel bouwtekeningen voor verschillende projecten.
 • Duidelijke weergave van maten in millimeter zodat je precies weet hoe lang en hoe groot het project gaat worden.
 • Stap voor stap beschrijver hoe je jouw project in elkaar zet.
 • Materiaal en zaaglijst aanwezig zodat je precies weet wat je voor materialen je moet aanschaffen en hoe lang deze materialen moeten zijn.
 • Diverse bonussen die goed aansluiten bij het bouwtekeningenpakket.
 • Levenslange toegang tot de bouwtekeningen, dus je kunt ten aller tijden bij de bouwtekeningen.
 • Niet goed geld terug garantie van 30 dagen.
Nadelen
 • Bij enkele categorieën had wat mij betreft iets meer variatie in mogen zitten.
 • Een professionele meubelmaker of klusser zal denk ik niet veel meer hebben aan deze bouwtekeningen

Veelgestelde vragen Freds Bouwtekeningen

Ik krijg geregeld in de e-mail de meest uiteenlopende vragen over Freds bouwtekeningen pakket. Hieronder vind je dan ook de antwoorden op deze vragen.

Fred Schouten is de eigenaar van het bouwtekeningen pakket Freds Bouwtekeningen. Naast dit bouwtekeningen pakket heeft hij speciaal voor kippenhouders nog een ander bouwtekeningen pakket gemaakt, namelijk de Kippengids.

In mijn Fred’s bouwtekeningen review heb je kunnen lezen wat het bouwtekeningen pakket precies inhoudt en wat je er allemaal bij krijgt. Ik ben dan ook van mening dat er geen sprake is van enige vorm van oplichting of misleiding. Je krijgt namelijk precies wat de maker beloofd: complete en duizenden bouwtekeningen, duidelijke maatvoering in millimeters, Nederlandse stap voor stap uitleg en zaag en materiaallijsten.

Regelmatig krijg ik de vraag of de bouwtekeningen van Fred gratis te downloaden is via torrents of via nieuwsgroepen. Helaas moet ik je teleurstellen. Het antwoord op deze vraag is dan ook nee. En misschien heb je een website gevonden waar het wel kan, maar houdt er dan wel rekening mee dat deze nep websites vaak vol met virussen en andere rotzooi zitten. Daarnaast krijg je ook geen toegang tot de allernieuwste tekeningen.

Momenteel kost het Fred’s Bouwtekeningen pakket 67 euro. Je betaalt eenmalig dit bedrag en je krijgt levenslang toegang tot Fred’s Bouwtekeningen en de vijf gratis bonussen.

Het inloggen op de speciale ledenpagina van Freds Bouwtekeningen pakket is niet moeilijk. Je hebt namelijk alleen maar je e-mailadres en je wachtwoord ervoor nodig. Heb je toegang gekregen tot de bouwtekeningen, klik dan hier om in te loggen.

Door het lezen van mijn review heb je natuurlijk al gemerkt dat Freds Bouwtekeningen op mij een positieve ervaring heeft achtergelaten. 

Wil je nu net zoals ik en andere doe-het-zelvers ook je eigen meubels of iets dergelijks maken? Of wil je lekker rondom je huis klussen zonder elke keer op zoek te moeten naar goede bouwtekeningen?

Dan raad ik de bouwtekeningen van Fred van harte aan. Je bent dankzij de tekeningen niet alleen sneller klaar. Maar je visualiseert het project, je voorkomt dure fouten en je werkt ook nog een een stuk efficiënter waardoor je meer tijd overhoud om van je project te genieten. 

Ik durf dan ook te beweren dat als je gebruik maakt van de stap voor stap bouwtekeningen van Fred dat ook jij je eigen (buiten) meubels, bedden of zelfs speelhuisjes kunt maken en dat je ook nog eens je klusniveau aanzienlijk verhoogd. 

Dankzij de onderstaande rode koop je Fred’s Bouwtekeningen inclusief de 4 bonussen voor een tijdelijke kortingsprijs van 67 euro. Ik zie het dan ook als een kleine investering die zich gemakkelijk terugverdiend. Zeker wanneer jij je projecten verkoopt op bijvoorbeeld marktplaats.

Heb je na het lezen van de review nog vragen? Laat dan onder de review een reactie achter. Dan kom ik er zo snel mogelijk op terug.

Tijdelijke Fred’s Bouwtekeningen Actie

Je eigen kliko ombouw, buitenkeuken, loungebank, een bed van hout of een ander stoer doe-het-zelf project maken doe je dankzij de bouwtekeningen van Fred. De onderstaande knop brengt je direct naar een tijdelijke kortingspagina en voorkomt dat je dat elders meer voor dit pakket betaald.

Over de auteur

Karel

Mijn naam is Karel Damen, inmiddels 68 jaar oud en ik ben een fervent "doe-het-zelver". Ik heb een leuke werkplaats achter in de tuin waar ik aardig wat tijd in door breng met het maken en repareren van meubels of andere leuke dingen. Daarnaast vind ik het leuk om de opgedane ervaringen te delen met andere. Vandaar dan ook deze website. Je ontdekt hier tips, inspiratie en informatieve blogberichten om jou als klusser te helpen. Wil je meer weten of ben je benieuwd wat ik allemaal zoal heb gemaakt? Klik dan op de website knop hieronder.

4 reactie op “Mijn Freds Bouwtekeningen Review en mening als ervaren Doe-Het-Zelver”

 1. Door Jan op 4 februari 2018

  Sinds een aantal maanden ben ik in het bezit van deze bouwtekeningen. Voorheen was ik al jaren bezig met het maken van diverse meubelen zonder een juiste tekening en materiaallijst. Dan ging het wel eens verkeerd dat het meubelstuk niet voldeed aan de gewenste verwachtingen, maatvoering niet goed, verkeerde materialen en dergelijke. Alles bij elkaar een hoop tijd verspilling.
  Toen heb ik eens op het internet gekeken of het niet anders kon. Uiteindelijk ben ik bij freds bouwtekeningen terecht gekomen en heb daar de tekeningen aangeschaft.
  Wat hier allemaal mogelijk was had ik mij niet voorgesteld,zo duidelijk allemaal,complete tekeningen,voor iedereen te begrijpen,een keurig overzichtelijke materiaallijst.
  Ik kan zeggen dat ik er heel blij mee ben.

  1. Door Karel op 27 februari 2018

   Dag Jan,

   Wat leuk dat je gebruik maakt van Freds Bouwtekeningen. Je hoeft nu in ieder geval niet meer te zoeken naar bouwtekeningen voor je volgende meubelprojecten. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik dat graag van je!

 2. Door H van der Wolf op 8 april 2018

  Net de bouwtekeningen aangeschaft.
  Maar op m,n email geweest en wil nu terug naar de bouwtekeningen.
  Maar hoe kom ik daar weer lukt mij niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *