Ga naar de inhoud
Kippengids Review

Kippengids Review (PDF) – Het ideale kippenhok bouwtekeningen pakket?

Door Karel
Kippengids voor het bouwen van kippenhokken en kippenrennen

Waarschijnlijk ben je de naam kippengids wel eens ergens op het internet tegengekomen. De kippengids is namelijk het nieuwe en populaire digitale handboek van Fred Schouten die je misschien kent uit mijn Freds Bouwtekeningen review, een bouwtekeningenpakket met letterlijk duizenden bouwtekeningen.

Wanneer je op deze pagina terecht bent gekomen wil je waarschijnlijk een kippenhok maken met een bouwtekening en wil je meer weten over de kippengids, wat er instaat en voor wie het bestemd is.

Om deze vragen te beantwoord heb ik de kippengids van Fred Schouten aangeschaft en wil ik door middel van deze kippengids review mijn bevindingen met je delen.

Tip van Karel: Je eigen kippenren of kippenhok bouwen doe je dankzij de kippengids. Momenteel krijg je namens deze website een flinke korting op de bouwtekeningen.

Maak DIRECT gebruik van de korting.

Of bekijk eerst de website voor meer informatie.

Voor wie is de kippengids nu precies bedoeld?

De kippengids is een e-book van Fred Schouten dat sinds 2017 bestaat. Het boek is speciaal gemaakt voor mensen die op zoek zijn naar informatie over het houden van kippen en naar een goede kippenhok bouwtekening voor het bouwen van een kippenhok of een kwalitatieve kippenren.

Wanneer ik een review schrijf over een product of een dienst voor klussers vind ik het persoonlijk heel belangrijk of het product of dienst door een bedrijf geleverd word. Vooral omdat er diverse garanties worden gegeven vind ik het belangrijk dat ik de maker snel en gemakkelijk kan bereiken.

Nu valt de Kippengids evenals Freds Bouwtekeningen onder het bedrijf TAPO en staan de KVK en de BTW nummer van TAPO netjes vermeld op de webpagina van Freds Bouwtekeningen. Ook is TAPO te vinden in het handelsregister met de genoemde KvK nummer.

Daarnaast weet ik uit persoonlijke ervaring dat de eigenaar van TAPO snel reageert op vragen en opmerkingen. Dit wekt bij mij dan ook vertrouwen op.

De kippengids review en mijn mening

In dit hoofdstuk wil ik je graag meer vertellen over de inhoud van de kippengids, wat ik van het handboek vind en hoe de kwaliteit van de bouwtekeningen zijn.

Wanneer je de betaling hebt voltooit ontvang je netjes per e-mail een bevestiging van de bestelling. Direct daarna ontvang je een e-mail met daarin de download link naar de kippengids. Het bestelproces kun je dan ook het beste vergelijken wanneer je een boek of iets anders koopt bij Bol.com.

De inhoud van de kippengids

Kippengids inhoudsopgave
Kippengids kippenhok bouwtekening

De kippengids bestaat uit 144 pagina’s en ziet er nog eens verzorgt uit ook. Wat mij vrijwel direct opviel na het lezen van de eerste pagina’s is hoeveel nuttige informatie in de kippengids staat over het houden van kippen.

Zo krijg je informatie over wanneer je een vergunning nodig hebt wanneer je een kippenren of een kippenhok wilt bouwen, wordt er meer verteld over de verschillende kippenrassen zoals de krielkip, welke soorten kippen er allemaal zijn en waaruit goede voeding bestaat. Verder bestaat de kippengids uit:

  • 13 kippenhok bouwtekeningen
  • 2 verschillende types kippenren bouwtekeningen
  • 1 bouwtekening voor een kippenflat
  • 4 kleine bouwtekeningen voor zitstokken
  • 3 kleine bouwtekeningen voor voerbakken

Wanneer ik kritisch kijk naar de kwaliteit van de tekeningen in de kippengids dan kan ik je vertellen dat deze simpelweg goed zijn. Zo is elke kippenhok bouwtekening evenals de andere bouwtekeningen voorzien van een duidelijke stap voor stap instructie.

Hierdoor zijn de tekeningen niet alleen geschikt voor de meer ervaren klusser, maar ook voor de beginnende klusser. Daarnaast zijn de tekeningen in het Nederlands beschreven, is de maatvoering in millimeters en zijn ze allemaal in het bezit van een duidelijke materiaal en zaaglijst.

Vooral de materiaal en de zaaglijst is ontzettend handig. Het laat je namelijk precies zien welke materialen je per type kippenhok of kippenren je nodig hebt en hoe lang deze materialen moeten zijn. En dat is ideaal, want zo kun je direct de materialen in de bouwmarkt opmaat laten zagen en als een kippenhok bouwpakket je project in elkaar zetten.

Wat ik persoonlijk ook fijn vind aan deze bouwtekeningen is dat je het project wat je wilt gaan maken van te voren visualiseert. Hierdoor voorkom je dure fouten, werk je een stuk efficiënter waardoor je eerder eerder klaar bent.

kippenhok bouwtekening pdf

Wat vinden andere mensen van de kippengids?

Zoals in de introductie is aangegeven is de kippengids aardig populair. Maar toch wil ik hieronder nog een aantal afzonderlijke reviews plaatsen van personen die met succes een kippenhok of ren hebben gebouwd.

Op het eerste gezicht verwacht je dat een bouwtekening voor een leek te ingewikkeld is. Omdat ik met redelijke spoed een groter kippenhok nodig had, besloot ik de Kippengids te kopen. Met de duidelijke uitleg, lukte het mij om binnen korte tijd een groter (en beter) kippenhok te maken.

Jan Fentener

Super mooie gids ik heb al heel wat handige tips uitgehaald. Ook ben ik begonnen met het maken van 1 van de mooie kippenhokken. De bouwtekeningen zijn heel duidelijk.

Marijke Jansen

Zonder deze gids was ik zeker honderden euro’s extra kwijt geweest aan het kippenhok dat ik in gedachten had. Ik moest voor vijf (met een mogelijkheid tot zeven) kippen een hok bouwen. Dit was simpelweg alleen mogelijk met een hok dat ik dus zou laten bouwen (offerte was meer dan duizend euro) of zelf. Ik ben helemaal niet handig, maar met deze gids is het mij juist wel gelukt om een kippenhok te maken. Ik ben er zo blij mee!

Karel Genevi

Voor mijn kleinkinderen een kippenhok gebouwd. En wat waren ze er blij mee! Ik kan met recht zeggen dat dit boek mij heeft geholpen bij het bouwen van een kippenhok.

Jozef Adriaanse

Mijn kippengids review conclusie

Wil je een eigen kippenhok maken in plaats van een dure kopen in een tuincentrum of bouwmarkt? En wil je dit doen met behulp van een goede en kwalitatieve kippenhok bouwtekening?

Dan is de kippengids een uitstekend product voor je. Het digitale handboek bevat veel belangrijke informatie over kippen en duidelijke bouwtekeningen voor kippenhokken, rennen, zitstokken en voederbakken.

Ben je opzoek naar meer bouwtekeningen dan alleen kippenhok bouwtekeningen? Dan heb je meer aan de bouwtekeningen uit fred’s bouwtekeningen.

Voordelen
  • Handige informatie over het houden van kippen
  • Verschillende soorten bouwtekeningen voor het maken van een eigen kippenhok, ren en zelfs voederbakken
  • Materiaal en zaaglijst aanwezig zodat je precies weet welke materialen je moet hebben en hoe lang ze moeten zijn
  • Duidelijk stap voor stap bouwtekeningen en maatvoering in het Nederlands
Nadelen
  • Weinig bouwtekeningen voor een kippenflat of kippenren

Wil je na het lezen van deze kippengids review nu ook je eigen kippenhok of kippenren bouwen en wil je toegang tot de kippengids? Maak dan gebruik van de rode actie knop hieronder. Je krijgt dan toegang tot het e-book van Fred Schouten voor maar slechts 17 euro.

Het is misschien een kleine investering, maar je krijgt er wel 144 pagina’s aan belangrijke informatie en gedetailleerde kippenhok bouwtekeningen ervoor terug, waardoor je op een eenvoudige manier een goedkope kippenren of kippenhok bouwt.

Heb je vragen over de kippengids of over deze kippengids review? Laat dan hieronder een berichtje achter. Dan kom ik er zo snel mogelijk op terug.

Krijg Toegang Tot De Kippengids

Je eigen mooie kippenren of kippenhok bouw je met een goede kippenhok bouwtekeningen. Maak daarom gebruik gebruik van de Kippengids door op deze tijdelijke kortingsknop hieronder te klikken.

Over de auteur

Karel

Mijn naam is Karel Damen, inmiddels 67 jaar oud en ik ben een fervent "doe-het-zelver". Ik heb een leuke werkplaats achter in de tuin waar ik aardig wat tijd in door breng met het maken en repareren van meubels of andere leuke dingen. Daarnaast vind ik het leuk om de opgedane ervaringen te delen met andere. Vandaar dan ook deze website. Je ontdekt hier tips, inspiratie en informatieve blogberichten om jou als klusser te helpen. Wil je meer weten of ben je benieuwd wat ik allemaal zoal heb gemaakt? Bekijk dan de "Over Mij" pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *