Kippengids Review

De complete gids vol met kippenhok bouwtekeningen?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
Bouwtekeningen-Hout.nl - Karel

Kippengids voor het bouwen van kippenhokken en kippenrennenWaarschijnlijk ben je de naam kippengids al ergens op het internet tegengekomen. De kippengids is namelijk het nieuwe handboek van Fred Schouten die je waarschijnlijk kent uit mijn Freds Bouwtekeningen review.

Wanneer je op deze pagina terecht bent gekomen is de kans groot dat je wilt weten wat de kippengids nu precies is. Wat erin staan en voor wie het bestemd is.

Om deze vragen te beantwoorden, heb ik de kippengids aangeschaft en wil ik door middel van de kippengids review mijn bevindingen delen. Dus lees snel verder!

Voor wie is de kippengids bedoeld?

De kippengids bestaat sinds 2017 en is speciaal gemaakt voor personen die opzoek zijn naar informatie om zelf een kippenhok of een kippenren te bouwen. En waarbij de kippen een goede leefomgeving hebben.

De kippengids is dan ook een digitale handboek dat te downloaden is in PDF formaat. Het grote voordeel hiervan is je de gids op verschillende apparaten kunt openen. Dit kan dan bijvoorbeeld een telefoon zijn. Maar ook een tablet of een pc. Je mag zelfs de bouwtekeningen uitprinten als je dat fijner vind.

Wat zegt de verkoper?

Wanneer we de website openen valt het ons direct op hoe de website eruit ziet. In tegenstelling tot de website van Freds Bouwtekeningen is de website van de kippengids een stuk moderner en hoef je niet door een super lange salespagina te scrollen.

Verder geeft de website ook informatie over waar je allemaal op moet letten wanneer je zelf een kippenhok wilt bouwen. Denk dan bijvoorbeeld aan de eisen en eventuele vergunningen. Ook geeft de verkoper aan dat de kippengids volstaat met informatie om kippen te houden.

Mijn kippengids review

In dit hoofdstuk wil ik je graag vertellen wat ik van het handboek vind en hoe de kwaliteit van de bouwtekeningen zijn.

De betaling

Na de betaling ontvang je netjes per e-mail een bevestiging van de bestelling. En direct daarna ontvang je een e-mail met daarin de gids van meer dan 120 pagina’s. Je kunt het bestelproces dan ook het beste vergelijken wanneer je een boek of iets anders aanschaft bij bol.com

De inhoud van de kippengids

De opbouw van de gids is erg duidelijk en ziet er nog eens verzorgt uit ook. Want mij wel op viel is na het lezen van de eerste aantal pagina’s is dat de kippengids helaas geen verdere (nieuwe) informatie biedt over het houden van kippen.

De enige informatie die gegeven wordt over het houden van kippen, zijn de eisen waaraan een kippenhok of ren aan moet voldoen. Dit vind ik dan ook een gemiste kans. Zo had ik graag meer informatie gezien over verschillende kippensoorten en welke kippensoorten met elkaar te combineren zijn.

Wel word ik ontzettend blij als ik kijk naar de bouwtekeningen. Zo bevat de gids:

  • 10 verschillende bouwtekeningen voor een kippenhok
  • Bouwtekening voor een kippenhok met een ren
  • Bouwtekening voor een kippenflat
  • 2 Bouwtekeningen voor een kippenren (type A + B)
  • Bouwtekeningen voor zitstokken en voederbakken

Kijkend naar de kwaliteit van de bouwtekeningen, dan zien we het volgende:

  • Duidelijke stap voor stap instructies
  • In het Nederlands beschreven
  • Maatvoering is in millimeters
  • In het bezit duidelijke zaag en materiaallijst

De materialen die staan beschreven in materiaallijst zijn in elke bouwmarkt of houthandel verkrijgbaar. Zodat je niet heen en weer hoef te rijden.

kippengids voorbeeld
Een voorbeeld bouwtekening uit de kippengids

Wat is de prijs van de kippengids?

De prijs van dit handboek is op het moment van schrijven €17,00. Het is misschien een kleine investering, maar je krijgt er ruim 120 pagina’s aan gedetailleerde bouwtekeningen voor terug.

Maar dezelfde bouwtekeningen zijn ook verkrijgbaar in het grotere pakket van Freds Bouwtekeningenpakket, welke verkrijgbaar is voor een prijs van €67,00. Voor die prijs heb je letterlijk duizenden bouwtekeningen meer.

Mijn conclusie

Dus wil je zelf een kippenhok bouwen in plaats van een dure te kopen in een tuincentrum of een bouwmarkt? Dan is de kippengids een uitstekend product voor jou. Het bevat ontzettend veel bouwtekeningen voor diverse kippenhokken, rennen, zitstokken en voederbakken.

Wil je echter meer weten over het houden van kippen, dan heb je deze kippengids niet nodig. De gids bevat maar één pagina over welke eisen een kippenhok moet voldoen en of er een vergunning nodig is om er één te maken. Al deze informatie in ruimschoots op internet te vinden.

Wil meer bouwtekeningen dan alleen van kippenhokken, dan heb je zeer waarschijnlijk veel meer het complete pakket van Fred. Voor 50 euro meer heb je niet alleen de bouwtekeningen voor diverse kippenhokken maar ook nog eens duizenden andere tekeningen voor projecten. In dit geval is het dus verstandig om te kiezen wat je wilt.

Wil jij na deze kippengids review ook gebruik maken van deze gids? Klik dan op de onderstaande knop voor een speciale kortingspagina!

Ga Direct Naar De Kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit interessant?

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en lees over verschillende interessante artikelen.