Ga naar de inhoud
kippengids review

Kippengids Review (PDF) – Het ideale kippenhok bouwtekeningen pakket?

Door Karel
Kippengids voor het bouwen van kippenhokken en kippenrennen

Waarschijnlijk ben je de naam kippengids wel eens ergens op het internet tegengekomen. De kippengids is namelijk het nieuwe en populaire digitale handboek van Fred Schouten, die we kennen van Freds Bouwtekeningen.

Wanneer je op deze pagina terecht bent gekomen, ben je waarschijnlijk op zoek naar een Kippengids review om meer te weten wat er instaat, voor wie het bestemd is en of de gids je kan helpen om zelf een goede en betaalbare kippenhok of kippenren te maken.

Benieuwd of de kippengids van Fred Schouten de moeite waard is? Ik kocht het boek en in dit artikel ontdek je mijn bevindingen.

Voor wie is de kippengids nu precies bedoeld?

De kippengids is een e-book van Fred Schouten. Het boek is speciaal gemaakt voor mensen die op zoek zijn naar informatie over het houden van kippen en naar een goede kippenhok bouwtekening voor het bouwen van een kippenhok of een kwalitatieve kippenren.

Wanneer ik een review schrijf over een product of een dienst voor klussers vind ik het persoonlijk heel belangrijk of het product of dienst door een bedrijf geleverd word. Vooral omdat er diverse garanties worden gegeven vind ik het belangrijk dat ik de maker snel en gemakkelijk kan bereiken.

Nu valt de Kippengids evenals Freds Bouwtekeningen onder het bedrijf TAPO en staan de KVK en de BTW nummer van TAPO netjes vermeld op de webpagina van Freds Bouwtekeningen. Ook is TAPO te vinden in het handelsregister met de genoemde KvK nummer.

Daarnaast weet ik uit persoonlijke ervaring dat de eigenaar van TAPO snel reageert op vragen en opmerkingen. Dit wekt bij mij dan ook vertrouwen op.

Mijn review van de Kippengids

In dit hoofdstuk wil ik je graag meer vertellen over de inhoud van de kippengids, wat ik van het handboek vind en hoe de kwaliteit van de bouwtekeningen zijn.

Op de betaalpagina vul je je naam en e-mailadres in. Direct naar betaling ontvang je netjes per e-mail een bevestiging van de bestelling. Direct daarna ontvang je een e-mail met daarin de downloadlink naar de kippengids, waarmee je gelijk toegang krijgt tot de Kippengids.

Je betaalt veilig via de verschillende methodes waaronder iDEAL, Bancontact, PayPal en Creditcard. Het bestelproces kun je dan ook het beste vergelijken wanneer je een boek of iets anders koopt bij Bol.com.

Waar bestaat het handboek uit?

kippengids inhoudsopgave
kippengids inhoudsopgave
kippengids kippenhok type c bouwtekening voorbeeld
kippenhok type c bouwtekening voorbeeld

De kippengids bestaat – zoals je kunt zien op de afbeeldingen hierboven – uit 144 pagina’s. Je opent het PDF bestand heel makkelijk op je pc, laptop of tablet. Wat mij vrijwel direct opviel na het openen van het handboek, is dat het boek er goed verzorgt uit ziet. Bovendien krijg je op de eerste tien pagina’s nuttige informatie over het houden van kippen. Zo krijg je bijvoorbeeld informatie over:

 • Wanneer je in specifieke gevallen een vergunning nodig hebt
 • Een lijst met kippenrassen zoals de krielkip
 • Waaruit goede voeding bestaat
 • Hoe je ervoor zorgt hoe je je kippen gezond houdt en hoe je omgaat met zieke kippen.

Bouwtekeningen

Naast de bovenstaande informatie zijn er ook nog de bouwtekeningen. Je hebt namelijk de keuze uit maar liefst 25 bouwtekeningen:

 • 13 bouwtekeningen voor kippenhokken, zowel met als zonder ren
 • 2 verschillende bouwtekeningen voor kippenrennen
 • 1 bouwtekening voor een kippenflat
 • 6 kleine bouwtekeningen voor zitstokken in verschillende maten
 • 3 kleine bouwtekeningen voor voederbakken van verschillende afmetingen

Wanneer ik kritisch kijk naar de kwaliteit van de tekeningen in de kippengids dan kan ik je vertellen dat deze simpelweg goed zijn. Zo is elke kippenhok bouwtekening evenals de andere bouwtekeningen voorzien van een duidelijke stap voor stap instructie.

Hierdoor zijn de tekeningen uit de Kippengids niet alleen geschikt voor de meer ervaren klusser, maar ook voor de beginnende klusser. Daarnaast zijn de tekeningen in het Nederlands beschreven, is de maatvoering in millimeters en zijn ze allemaal in het bezit van een duidelijke materiaal en zaaglijst.

Vooral de materiaal en de zaaglijst is ontzettend handig. Het laat je namelijk precies zien welke materialen je per type kippenhok of kippenren je nodig hebt en hoe lang deze materialen moeten zijn. En dat is ideaal, want zo kun je direct de materialen in de bouwmarkt opmaat laten zagen en als een bouwpakket je project in elkaar zetten.

Wat ik persoonlijk ook fijn vind aan deze bouwtekeningen is dat je het project wat je wilt gaan maken van te voren visualiseert. Hierdoor voorkom je dure fouten, werk je een stuk efficiënter waardoor je eerder eerder klaar bent.

kippengids kippenhok hooiberg bouwtekening voorbeeld
Bouwtekening voorbeeld 1
kippengids kippenhok type c bouwtekening voorbeeld
Bouwtekening voorbeeld 2

Wat vinden andere mensen van de kippengids?

Zoals in de introductie is aangegeven is de kippengids aardig populair. Maar toch wil ik hieronder nog een aantal afzonderlijke reviews plaatsen van personen die met succes een kippenhok of ren hebben gebouwd.

Op het eerste gezicht verwacht je dat een bouwtekening voor een leek te ingewikkeld is. Omdat ik met redelijke spoed een groter kippenhok nodig had, besloot ik de Kippengids te kopen. Met de duidelijke uitleg, lukte het mij om binnen korte tijd een groter (en beter) kippenhok te maken.

Jan Fentener

Super mooie gids ik heb al heel wat handige tips uitgehaald. Ook ben ik begonnen met het maken van 1 van de mooie kippenhokken. De bouwtekeningen zijn heel duidelijk.

Marijke Jansen

Zonder deze gids was ik zeker honderden euro’s extra kwijt geweest aan het kippenhok dat ik in gedachten had. Ik moest voor vijf (met een mogelijkheid tot zeven) kippen een hok bouwen. Dit was simpelweg alleen mogelijk met een hok dat ik dus zou laten bouwen (offerte was meer dan duizend euro) of zelf. Ik ben helemaal niet handig, maar met deze gids is het mij juist wel gelukt om een kippenhok te maken. Ik ben er zo blij mee!

Karel Genevi

Voor mijn kleinkinderen een kippenhok gebouwd. En wat waren ze er blij mee! Ik kan met recht zeggen dat dit boek mij heeft geholpen bij het bouwen van een kippenhok.

Jozef Adriaanse

Mijn conclusie

Je bent nu bijna aan het einde van mijn review. Wil je een eigen kippenhok maken in plaats van een (te) dure kopen in een tuincentrum of bouwmarkt? En wil je dit doen met behulp van een goede en kwalitatieve kippenhok bouwtekening? Dan ben ik van mening dat de Kippengids een uitstekend product hiervoor is.

Het digitale handboek bevat veel handige informatie over kippen en bevat ook duidelijke bouwtekeningen voor kippenhokken, rennen, zitstokken en voederbakken. Ook is de handige materiaal- en zaaglijst bij elke bouwtekening heel handig waardoor je snel en eenvoudig aan de slag kunt. Hierdoor zijn de tekeningen dan ook geschikt voor zowel beginners als wat meer ervaren klussers.

Echter, mocht je op zoek zijn naar meer bouwtekeningen dan alleen kippenhok bouwtekeningen? Dan zou ik je aanraden om voor de bouwtekeningen uit Fred’s bouwtekeningen te kiezen. Je hebt naast de 25 kippenhok bouwtekeningen uit de Kippengids ook de keuze uit duizenden andere bouwtekeningen zoals tuintafels, bloemenbakken, tafels, werkbanken enzovoort.

Voordelen
 • Kippengigds bevat handige informatie over het houden van kippen
 • Verschillende soorten bouwtekeningen voor het maken van een eigen kippenhok, ren en zelfs voederbakken
 • Materiaal en zaaglijst aanwezig zodat je precies weet welke materialen je moet hebben en hoe lang ze moeten zijn
 • Duidelijk stap voor stap bouwtekeningen en maatvoering in het Nederlands
Nadelen
 • Weinig bouwtekeningen voor een kippenflat of kippenren

Kippengids kopen

Wil je na het lezen van deze review nu ook je eigen kippenhok of kippenren bouwen en wil je toegang tot de kippengids? Maak dan gebruik van de rode actie knop hieronder. Je krijgt dan toegang tot het e-book van Fred Schouten voor maar slechts 17 euro.

Het is misschien een kleine investering, maar je krijgt er wel 144 pagina’s aan belangrijke informatie en gedetailleerde kippenhok bouwtekeningen ervoor terug, waardoor je op een eenvoudige manier een goedkope kippenren of kippenhok bouwt.

Heb je nog vragen over de kippengids? Laat dan hieronder een berichtje achter. Dan kom ik er zo snel mogelijk op terug.

Krijg Toegang Tot De Kippengids

Je eigen mooie kippenren of kippenhok bouw je met een goede kippenhok bouwtekeningen. Maak daarom gebruik gebruik van de Kippengids door op deze tijdelijke kortingsknop hieronder te klikken.

Over de auteur

Karel

Mijn naam is Karel Damen, inmiddels 68 jaar oud en ik ben een fervent "doe-het-zelver". Ik heb een leuke werkplaats achter in de tuin waar ik aardig wat tijd in door breng met het maken en repareren van meubels of andere leuke dingen. Daarnaast vind ik het leuk om de opgedane ervaringen te delen met andere. Vandaar dan ook deze website. Je ontdekt hier tips, inspiratie en informatieve blogberichten om jou als klusser te helpen. Wil je meer weten of ben je benieuwd wat ik allemaal zoal heb gemaakt? Klik dan op de website knop hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *