Ga naar de inhoud
zelf bed maken

Je Eigen bed maken? Bouwtekeningen + 3 Tips

Door Karel

Ben je op zoek naar een leuke en een stoere bed, maar kun je niks vinden naar je smaak? Vind je het allemaal te duur of zijn de kleuren te saai of juist te schreeuwerig? Dan is er maar één juiste oplossing. Namelijk zelf een eigen bed maken. Door zelf een bed te maken weet je zeker dat je een bed hebt zoals jij hem wilt hebben. En wist je dat ook nog eens flink kosten kan besparen?

In dit artikel geef je ik je enkele handige tips die je helpen bij het maken van je eigen bed.

1. Bepaal het model en formaat

Voordat je begint met het maken van een bed is het belangrijk dat je eerst goed bedenkt hoe groot het moet worden. Wil je een 1persoonsbed, een twijfelaar of een groot 2persoonsbed alles is mogelijk. Daarnaast is het ook belangrijk dat je goed nadenkt over eventuele kastjes. Zo kan je kiezen tussen losse kastjes of kastjes die vast zitten aan je bed.

Komt je eigen gemaakte bed in een slaapkamer te staan waarbij de opslagruimte beperkt is en je hebt aardig wat spullen die je kwijt wilt? Dan zou je ervoor kiezen kiezen om een bed te maken met daaronder een opbergruimte. Zo heb je nooit meer last van rondslingerende spullen en ligt alles mooi in de lades. Wil je geen opbergruimte onder je bed, dan zou je ervoor kunnen kiezen om een kleine wandkast aan het hoofdeinde van je bed te maken.

Wil je een simpel bed maken zonder al teveel poespas kies dan voor een simpel en puur model. Ook op deze manier neemt het bed weinig ruimte in beslag en kan je het gemakkelijk combineren met de rest van je slaapkamer.

bed kleine wandkast

2. Zelf bed maken: Welk materiaal en constructie?

De slaapkamer is de juiste plek om je eigen te kunnen ontspannen. Maar de sfeer van je slaapkamer bepaal je natuurlijk zelf. Dus ook van je bed. Daarom is de 2e tip die ik je geef dat je van te voren bepaald welke materialen je wilt gebruiken.

Zo kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van verschillende houtsoorten. Denk maar eens aan het immens populaire steigerhout. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om steigerhout te behandelen. Hierdoor geef je je slaapkamer een geheel eigen karakter en een origineel en een stoer uiterlijk.

Natuurlijk zijn andere houtsoorten ook mogelijk. Een wat hardere houtsoort zoals kersenhout kan tegen stootje en geeft je slaapkamer een warm gevoel. Ben je op zoek naar een mooie maar toch een wat goedkopere oplossing? Kies dan voor multiplex of anders MDF. In principe is alles mogelijk, maar je smaak en hoeveel geld je wilt uitgeven bepalen namelijk je keuze.

3. Een eigen bed maken maak je met een bouwtekening

Heb je de keuze gemaakt, dan stroomlijnen de bouwtekeningen van Fred Schouten de rest van je werkzaamheden. De bouwtekeningen geven aan hoeveel meter hout je aan moet schaffen en hoe je het moet zagen. Pas je de afmetingen van je bed aan, pas dan ook de hoeveelheid hout die je aanschaft aan. Met de materialenlijst kun je naar de winkel, zodat je alles in een keer kunt kopen.

Bekijk goed van te voren welke gereedschap je nodig hebt om dit project tot een succes te maken. Probeer kwalitatief goed gereedschap te kopen, huren of misschien wel te lenen. Goed gereedschap helpt het klussen makkelijker te maken en maakt tegelijkertijd de kwaliteit van je project hoger. Heb je alle spullen in huis, dan is het tijd voor de montage.

bouwtekening steigerhout bed 2 persoons
bouwtekening steigerhouten bed met lades

Bekijk De Bed Bouwtekeningen

Je eigen bed maken met een goede en sterke houten constructie? Maak dan gebruik van een bewezen bed bouwtekening. Voor meer informatie over deze goede bouwtekeningen klik op de knop hieronder.

Tot Slot

Een eigen bed maken hoeft dus niet moeilijk te zijn. Je hoeft immers alleen maar de ombouw en de draagconstructie te bouwen. Zolang je maar weet wat voor soort bed je wilt en welk materiaal je wilt gebruiken. En door gebruik te maken van de de duidelijke bouwtekeningen zoals hierboven en door de heldere uitleg stap voor stap te volgen, kan het alleen maar goed gaan.

Over de auteur

Karel

Mijn naam is Karel Damen, inmiddels 68 jaar oud en ik ben een fervent "doe-het-zelver". Ik heb een leuke werkplaats achter in de tuin waar ik aardig wat tijd in door breng met het maken en repareren van meubels of andere leuke dingen. Daarnaast vind ik het leuk om de opgedane ervaringen te delen met andere. Vandaar dan ook deze website. Je ontdekt hier tips, inspiratie en informatieve blogberichten om jou als klusser te helpen. Wil je meer weten of ben je benieuwd wat ik allemaal zoal heb gemaakt? Klik dan op de website knop hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *