Karel Damen

Wat is de beste professionele accuboormachine van 2020? Dat is een vraag die niet alleen door jou, maar ook door veel andere doe-het-zelvers wordt gesteld. Want wie graag in en rondom het huis klust heeft behoefte aan een degelijk elektrisch gereedschap.

In dit artikel ontdek je waar je op moet letten bij het kopen van een professionele accuboormachine. En geef ik je een lijst van de beste professionele accuboormachines van 2020.

Welke booraccessoires heb je nodig?

Wanneer je op zoek bent naar een goede professionele accuboormachine zul je merken dat er veel verschil zit in de prijs en de accessoires die je erbij krijgt. Inventariseer van tevoren dan ook eerst wat voor booraccessoires je allemaal hebt.

Heb je bijvoorbeeld geen set met bitjes? Dan is het handig om een professionele accuboormachine te kopen met een koffer en een set met bitjes.

Waar moet je op letten bij het kopen van een professionele accuboormachine?

Niet alleen de prijs en de booraccessoires zijn belangrijk als je op zoek bent naar de beste professionele accuboormachine maar ook het type accu, vorm, gewicht, toerental, koppel, functionaliteit en de garantie zijn belangrijk.

1. Accu

De accu van een professionele accuboormachine is het belangrijkste onderdeel. Kijk daarom altijd goed na of er een accu meegeleverd word. Bij sommige modellen worden er zelfs twee accu’s en een lader meegeleverd. Ik raad dan ook aan om altijd een accuboormachine te kopen met minimaal 2 accu’s en een oplader.

Je hebt dan het voordeel dat als 1 accu leeg is dat je toch nog verder kan met de andere.

Wil je de beste kwaliteit accu die lang meegaat? Kies dan voor een zogenaamde lithium-ion accu in plaats van een NiCd accu. Li-ion accu’s hebben namelijk de volgende voordelen:

 1. Geen last van het memory effect
 2. Minimale zelfontlading
 3. Minder belastend voor het milieu.
 4. Kleiner en lichter in gebruik

En wil je het maximale uit je accu’s halen, lees dan hoe je zelf de levensduur van Lithium Ion batterij verlengd.

2. Vorm & gewicht

Het is natuurlijk ook belangrijk dat een accuboormachine gemakkelijk in de hand ligt en daardoor gemakkelijk in gebruik is. Daarnaast is het gewicht ook belangrijk. Want als je te lang gebruik maakt van je accuboormachine kan er kramp in je hand ontstaan.

Kies daarom voor een professionele accuboormachine van onder de 2 kg waarbij het gewicht niet alleen is uitgebalanceerd aan de bovenkant. Maar ook aan de onderkant, waardoor je een fijne grip hebt.

Hierdoor ervaar je meer stabiliteit, waardoor je met meer precisie boort.

Kies daarnaast ook voor een professionele accuboormachine met een lampje. Dat lijkt misschien onbelangrijk, maar het komt zeker van pas wanneer je boort of schroeft op plekken waar weinig licht is.

3. Toerental & koppel

Voor een professionele accuboormachine is het belangrijk dat er boorkracht aanwezig is. Zo kan er namelijk snel geschakeld worden voorgeboord.

Controleer daarom de maximale boorkracht en het aantal koppelstanden. Hoe meer koppelstanden er aanwezig zijn hoe beter je de accuboormachine kan afstemmen op het type materiaal dat je gebruikt.

Zo maak je bij fijn materiaal gebruik van een lage koppelstand. Hierdoor voorkom je dat je het bitje doordraait. En hoe hoger de koppel, hoe groter de kracht van een accuboormachine is.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je kijkt naar hoeveel voltage de accu kan leveren. Hoe meer voltage er geleverd kan worden hoe beter de accuboormachine is voor zwaardere klussen.

Zo is een accuboormachine tot en met 12 volt geschikt voor de kleinere en lichter klussen zoals schroeven in draaien. Een 18 volt is daarin tegen een echte krachtpatser waarmee je gemakkelijk door verschillende materialen kan boren.

4. Garantie

Zoals je weet is goede elektrisch gereedschap vrij duur en vereist het vaak een kleine investering. Kies daarom dan altijd voor een professionele accuboormachine van een betrouwbaar merk met goede garantievoorwaarden.

Goede garantievoorwaarden zorgen er bijvoorbeeld voor dat je boor gratis gemaakt of vervangen wordt wanneer deze kapot is gegaan.

De 4 beste professionele accuboormachines

Bij het samenstellen van de lijst beste professionele accuboormachines is er goed nagedacht hoe de lijst eruit moet komen te zien. Zo heb ik gekeken naar de boor, schroef en klopfuncties, garanties, prijzen, mijn eigen ervaringen en heb ik de beoordelingen van andere mensen meegenomen.

1. Festool Accuboormachine TXS Li 2,6

Deze professionele accuboormachine van Festool wordt geleverd met verschillende accessoires en is naar mijn mening dan ook ideaal voor de klusser die serieus aan de slag wilt gaan. Zo is deze professionele accuboormachine geschikt voor meubel en keuken montage, meubelmakerij / timmerwerkplaats of zelfs in de metaalbouw.

Voordelen

 • 2x Lithium Ion accu’s (2,6 Ah)
 • Laadtijd 45 min
 • Verschillende accessoires zoals: bithouder, hoekaanzetstuk en meer
 • Laag gewicht (0,9 kilo)
 • Geïntegreerd LED licht en accu-oplaadindicatie
 • Boordiameter hout/staal 12/8
 • Spanbreedte boorhouder 1-10 mm

Nadelen

 • Prijs kan voor sommige mensen hoog zijn

2. Milwaukee M18 CBLDD-202C

Milwaukee M18 CBLDD-202C

Deze 18 volt Milwaukee is ideaal voor minder toegankelijke ruimtes (165 mm lengte). De geavanceerde boorkoop is geschikt voor zwaar gebruik en heeft een 13 mm metalen snelspanboorhouder voor het snel te kunnen verwisselen van schroefbitjes.

Daarnaast bevat deze professionele accuboormachine overbelastingsbeveiligingselektronica in de accuboormachine en in de batterij.

De accuboormachine komt met 2 meegeleverde accu’s, transportkoffer en lader.

Voordelen

 • 2 Meegeleverde accu’s + lader
 • 1.5 kilo
 • Meegeleverde transportkoffer
 • Licht prettig in de hand
 • Ingebouwde brandstofmeter + LED verlichting
 • Werkt met alle Milwaukee accu’s

Nadelen

 • Prijs kan voor sommige mensen hoog zijn

3. DeWalt DCD777S2T-QW

beste professionele accuboormachine dewalt dcd777s2t-qw

DeWalt is populair onder de klussers. De accuboormachine is licht (1.5kg) en heeft een compacte vorm waardoor het gemakkelijk in gebruik is. Maar heeft toch de power om gemakkelijk gaten te boren van 30 millimeter in hout. En kan je gemakkelijk met 1 hand bits wisselen.

Daarnaast wordt het model geleverd met 2x 18 volt 1,5 Ah Li-Ion accu’s, een acculader, koffer en een ingebouwde werklamp, waarmee het boren in donkere gebieden stukken gemakkelijker gaat.

Voordelen

 • Accu is te gebruiken met andere elektrisch gereedschap van het zelfde merk
 • Geschikt voor zwaar en intensief schroefwerk
 • Licht in gewicht (1.5kg)
 • Snel opgeladen

Nadelen

 • Geen klopfunctie
 • Geen bitjes meegeleverd, wel ruimte voor opberging in koffer

4. Makita DDF453SFE

beste professionele accuboormachine maktia-ddf453sfe

Deze 18 volt Makita is een echte krachtpatser met boorcapaciteit van 36 millimeter in hout. Niet gek ook dat deze accuboormachine wordt gebruikt door de echte professionals.

Het pakket komt met 2x 18 volt 3.0 Ah Li-ion accus, oplader, beschermkap batterij, 2x 1″ PH Schroefbit en natuurlijk met een koffer.

Voordelen

 • Hoge boorcapaciteit (36 mm)
 • Accu kan gebruikt worden op ander elektrisch gereedschap van het merk
 • Twee accu’s
 • Licht prettig in de hand
 • Lange werkcapaciteit

Nadelen

 • Geen accessoires
 • Geen lampje bij het boren

Tot Slot: De beste professionele accuboormachine van 2020

In dit artikel heb je handige verschillende handige informatie gelezen wat er allemaal komt kijken bij het kopen van de beste professionele accuboormachine. Nu kan het zijn dat er een aantal goede merken er niet bij staan. Dus heb je een goed merk wat niet in de lijst staat? Laat dan hieronder een berichtje achter, dan kom ik er zo snel mogelijk op terug.

Karel Damen

Mijn naam is Karel Damen, inmiddels 65 jaar oud en ik ben een fervent "doe-het-zelver". Ik heb een leuke werkplaats achter in de tuin waar ik aardig wat tijd in door breng met het maken en repareren van meubels of andere leuke dingen. Daarnaast vind ik het leuk om de opgedane ervaringen te delen met andere. Vandaar dan ook deze website. Je ontdekt hier tips, inspiratie en informatieve blogberichten om jou als klusser te helpen. Wil je meer weten of ben je benieuwd wat ik allemaal zoal heb gemaakt? Bekijk dan de "Over Mij" pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.