De beste professionele accuboormachine van 2019

De beste 3 professionele Accuboormachines op een rij

Bouwtekeningen-Hout.nl - Karel Damen

Wat is de beste professionele accuboormachine van 2019? Dat is een vraag die niet alleen door jou, maar ook door veel andere doe-het-zelvers wordt gesteld. Want wie graag in en rondom het huis klust heeft behoefte aan een degelijk elektrisch gereedschap.

In dit artikel ontdek je waar je op moet letten bij het kopen van een professionele accuboormachine. En geef ik je een lijst van de beste professionele accuboormachines van 2019.

De prijs en accessoires van een accuboormachine

Wanneer je op zoek bent naar een goede professionele accuboormachine zal je merken dat er veel verschil zit in de prijs en de accessoires die je erbij krijgt.

Inventariseer daarom van te voren welke booraccessoires je allemaal al hebt.

Heb je bijvoorbeeld geen set met bitjes? Dan is het handig om een professionele accuboormachine aan te schaffen met een koffer en set met bitjes.

Eigenschappen van een professionele accuboormachine?

Niet alleen de prijs en de accessoires zijn belangrijk als je op zoek bent naar de beste accuboormachine. Maar ook de volgende eigenschappen zijn belangrijk:

  • De type accu
  • Vorm & gewicht
  • Toerental en koppel
  • Functionaliteit
  • Garantie

1. Accu

De accu van een professionele accuboormachine is het belangrijkste onderdeel. Kijk daarom altijd goed na of er een accu meegeleverd word. Bij sommige modellen worden er zelfs 2 accu’s en een lader meegeleverd. Daarom raad ik je aan om een accuboormachine te kopen met 2 accu’s en een oplader.

Je hebt dan het voordeel dat als 1 accu leeg is, dat je toch nog verder kan met de andere 🙂

Wil je de beste kwaliteit accu? Kies dan voor een zogenaamde lithium-ion accu in plaats van een NiCd accu. Li-ion accu’s hebben namelijk de volgende voordelen:

  1. Geen last van het memory effect
  2. Minimale zelfontlading
  3. Minder belastend voor het milieu.
  4. Kleiner en lichter in gebruik

En wil je het maximale uit je accu’s halen, lees dan hoe je zelf de levensduur van Lithium Ion batterij verlengd.

2. Vorm & gewicht

Het is natuurlijk ook belangrijk dat een accuboormachine gemakkelijk in de hand ligt en daardoor gemakkelijk in gebruik is. Daarnaast is het gewicht ook belangrijk. Want als je te lang gebruik maakt van je accuboormachine kan er kramp in je hand ontstaan.

Kies daarom voor een professionele accuboormachine van onder de 2kg waarbij het gewicht niet alleen is uitgebalanceerd aan de bovenkant. Maar ook aan de onderkant, waardoor je een fijne grip hebt.

Hierdoor ervaar je meer stabiliteit, waardoor je met meer precisie boort.

Kies daarnaast ook voor een professionele accuboormachine met een lampje. Dat lijkt misschien onbelangrijk, maar het komt zeker van pas wanneer je boort of schroeft op plekken waar weinig licht is.

3. Toerental & koppel

Voor een professionele accuboormachine is het belangrijk dat er boorkracht aanwezig is. Zo kan er namelijk snel geschakeld worden voorgeboord.

Controleer daarom de maximale boorkracht en het aantal koppelstanden. Hoe meer koppelstanden er aanwezig zijn hoe beter je de accuboormachine kan afstemmen op het type materiaal dat je gebruikt.

Zo maak je bij fijn materiaal gebruik van een lage koppelstand. Hierdoor voorkom je dat je het bitje doordraait. En hoe hoger de koppel, hoe groter de kracht van een accuboormachine is.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je kijkt naar hoeveel voltage de accu kan leveren. Hoe meer voltage er geleverd kan worden hoe beter de accuboormachine is voor zwaardere klussen.

Zo is een accuboormachine tot en met 12 volt geschikt voor de kleinere en lichter klussen zoals schroeven in draaien. Een 18 volt is daarin tegen een echte krachtpatser waarmee je gemakkelijk door verschillende materialen kan boren.

4. Garantie

Zoals je weet is goede elektrisch gereedschap vrij duur en vereist het vaak een kleine investering. Kies daarom dan altijd voor een professionele accuboormachine van een betrouwbaar merk met goede garantievoorwaarden.

Goede garantievoorwaarden zorgen er bijvoorbeeld voor dat je boor gratis gemaakt of vervangen wordt wanneer deze kapot is gegaan.

De 3 beste professionele accuboormachines

Om te bepalen wat de beste professionele accuboormachine voor een betaalbare prijs is heb ik gekozen om te richten op de boor en schroef functies. En juist minder op de klopfuncties.

De volgende top 3 is dan ook ontstaan door onderzoek op verschillende websites, waarbij ik gekeken heb naar de review van echte gebruikers, kwaliteit, garanties, prijzen en welke het meeste verkocht worden.

1. DeWalt DCD777S2T-QW

beste professionele accuboormachine 2019 dewalt dcd777s2t-qw

DeWalt is populair onder de klussers. De accuboormachine is licht (1.5kg) en heeft een compacte vorm waardoor het gemakkelijk in gebruik is. Maar heeft toch de power om gemakkelijk gaten te boren van 30 millimeter in hout. En kan je gemakkelijk met 1 hand bits wisselen.

Daarnaast wordt het model geleverd met 2x 18 volt 1,5 Ah Li-Ion accu’s, een acculader, koffer en een ingebouwde werklamp, waarmee het boren in donkere gebieden stukken gemakkelijker gaat.

Bekijk nu op Coolblue.nl


2. Black & Decker BDCDC19BAFC-QW

beste professionele accuboormachine van 2019 black en decker BDCDC19BAFC-QW

Deze professionele accuboormachine van Black & Decker wordt geleverd met verschillende accessoires en is naar mijn mening dan ook ideaal voor de beginnende klusser die serieus aan de slag wilt gaan. Zo heeft het een boorcapaciteit van 25 milimeter in hout.

Naast de 2x 18 volt accu’s  en de oplader krijg je er ook nog eens een 80-delige accessoiresset met boren en bits.

Bekijk nu op Coolblue.nl


3. Makita DDF453SFE

beste professionele accuboormachine maktia-ddf453sfe

Deze 18 volt Makita is een echte krachtpatser met boorcapaciteit van 36 millimeter in hout. Niet gek ook dat deze accuboormachine wordt gebruikt door de echte professionals.

Het pakket komt met 2x 18 volt 3.0 Ah Li-ion accus, oplader, beschermkap batterij, 2x 1″ PH Schroefbit en natuurlijk met een koffer.

Bekijk nu op Coolblue.nl

Tot Slot: De beste professionele accuboormachine van 2019

In dit artikel heb je handige verschillende handige informatie gelezen wat er allemaal komt kijken bij het kopen van de beste professionele accuboormachine. Nu kan het zijn dat er een aantal goede merken er niet bij staan. Dus heb je een goed merk wat niet in de lijst staat? Laat dan hieronder een berichtje achter, dan kom ik er zo snel mogelijk op terug!

Bouwtekeningen-Hout.nl - Karel Damen

Mijn naam is Karel Damen, inmiddels 65 jaar oud en ik ben een fervent "doe-het-zelver". Ik heb een leuke werkplaats achter in de tuin waar ik aardig wat tijd in door breng met het maken en repareren van meubels of andere leuke dingen. Daarnaast vind ik het leuk om de opgedane ervaringen te delen met andere. Vandaar dan ook deze website. Je ontdekt hier tips, inspiratie en informatieve blogberichten om jou als klusser te helpen. Wil je meer weten of ben je benieuwd wat ik allemaal zoal heb gemaakt? Bekijk dan de "Over Mij" pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere bezoekers bekeken ook