Zelf een houten kerstboom maken

Ben jij al klaar voor de kerst?

Bouwtekeningen-Hout.nl - Karel

Afgelopen jaar waren ze al aardig populair te noemen. Maar dit jaar zijn ze helemaal in. En ook nog eens in verschillende vormen en groottes. Je kunt ze natuurlijk kopen bij Xenos of bij elk ander grote tuincentrum Maar zelf een houten kerstboom maken is veel leuker en stukken goedkoper.

In dit artikel wil ik jou graag vertellen hoe je zelf een mooie houten kerstboom kunt maken. Dus lees snel snel verder!

Zelf een houten kerstboom maken

De afgelopen jaren leek dat de echte spar weer hard op weg was om de kunstkerstboom te vervangen. Maar toch is dit nog niet helemaal gelukt. Mede doordat de houtenkerstboom aardig in populariteit  aan het winnen was.

Het mooie om er zelf één te maken is dat je super veel vrijheid hebt. Je kan zelf bepalen welke houtsoorten je wilt gebruiken en je kunt natuurlijk zelf bepalen of je de kerstboom wilt schilderen.

Wel is het belangrijk goed van te voren te weten of je een houten kerstboom wilt maken die een aantal jaar mee kan. Of dat je elk jaar een unieke houten kerstboom wilt maken.

Verschillende soorten varianten

Zoals ik eerder heb aangegeven kun je door zelf een houten kerstboom te maken verschillende soorten hout gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan steigerhout, maar ook pallethout is een fantastisch mogelijkheid.

Pallets zijn vaak goedkoop of zelfs gratis te krijgen en ook nog eens gemakkelijk uit elkaar te halen. Let wel goed op, dat je op zoek gaat naar pallethout waarbij het hout niet geïmpregneerd of behandeld is. Want als je dit hout gaat bewerken, is dat niet goed voor je eigen gezondheid.

Ook is het niet alleen voor pallethout belangrijk dat het hout goed gedroogd is, maar dit geldt ook voor steigerhout. Zo verminder je de kans dat je zelf gemaakte kerstboom straks scheuren en barsten gaat vertonen.

houten kerstboom maken bouwtekeningen download

In de afbeelding hierboven zien we een zelf gemaakte kerstboom van pallethout. Zoals je ziet is de stam gemaakt van de dikkere stukken van de pallet. De “takken” zijn gemaakt van de andere stukken hout. Dit voorbeeld is dan ook één van de makkelijkste manieren om zelf te maken.

Zelf een kerstboom maken van steigerhout

Nu kan het zo zijn dat je door de hierboven genoemde voorbeelden nog niet echt enthousiast bent geworden. Misschien is het je smaakt niet. Of misschien ben je op zoek naar iets uitdagender en sfeervoller.

Gelukkig heb ik voor beide een goede oplossing. Ik weet namelijk waar je mooie bouwtekeningen kunt vinden om zelf een kerstboom van hout te maken. Eventuele zelf gemaakte accessoires inbegrepen!

Dit zijn bouwtekeningen waarbij stap voor stap wordt uitgelegd hoe jij je eigen houten kerstboom op een super nette manier zelf kunt maken. Ideaal toch?

Bouwtekeningen van een houten kerstboom

De bouwtekeningen van de houten kerstboom zijn te vinden in Freds Bouwtekeningen pakket. Dit is een pakket boordevol met verschillende soorten bouwtekeningen van accessoires en decoraties tot heuse badkamermeubels.

Wil jij nu ook je eigen stoere houten kerstboom maken en iedereen verbazen met je klusvaardigheden? Klik dan nu op de onderstaande knop voor een tijdelijke korting!

Ga Direct Naar De Kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit interessant?