Steigerhouten plantenbak maken

Gemiddelde leestijd: 2 minuten
Bouwtekeningen-Hout.nl - Karel

In het voorjaar beginnen de meeste mensen weer in en rondom hun tuin te klussen om zo hun eigen tuin of terras een nieuw uiterlijk te geven. Een eigen gemaakte steigerhouten plantenbak helpt hier natuurlijk bij. Ze zijn niet duur, uniek en zeer gemakkelijk om ze zelf te maken. Mits er een goede bouwtekening aanwezig is.

Welke houtsoort kan je gebruiken ?

Voor een plantenbak voor binnen of buiten raden wij vooral steigerhout aan. Ze zien er namelijk stoer uit door hun natuurlijke uitstraling. En zijn zoals je misschien al hebt kunnen lezen in ons artikel over steigerhout erg goed te bewerken met bijvoorbeeld white wash of oliën. Wanneer je kiest voor een steigerhouten plantenbak voor binnen is het overigens wel raadzaam om te kiezen voor gedroogde planken. Gedroogde planken werken minder, waardoor er minder scheuren en open naden ontstaan. Bekleed ook de binnenkant van de plantenbak met ademend plastic. Hierdoor komt er geen grond op de vloer en hebben de wortels de mogelijkheid om te ademen.

Bouwtekening steigerhouten plantenbak

De eerste stap is het bepalen of je een steigerhouten plantenbak voor binnen of buiten wilt hebben. Heb je dit bepaald, dan pas kan je beginnen met het maken van jouw unieke plantenbak. Door zelf een plantenbak te maken ben jij de gene die bepaald hoe deze eruit komt te zien. Zo kan je bijvoorbeeld een plantenbak voor binnen maken die goed past bij jou interieur of juist één die er van af wijkt. Natuurlijk kan je ook steigerhouten planten bakken aan de hand van een bouwtekening.

Door gebruik te maken van een goede bouwtekening, weet je zeker dat jouw project perfect is en het belangrijkste dat het afkomt. Een goede bouwtekening dient duidelijke afbeeldingen te bevatten en duidelijke maten weer te geven. Zo vind je diverse goede en duidelijke tekeningen in Freds zijn bouwtekeningen pakket. Ze zijn namelijk:

  • 100% in het Nederlands
  • Duidelijk instructies, foto’s en video’s
  • Maten tot op de millimeter nauwkeurig
  • Ze zijn compleet, in tegenstelling tot andere aanbieders

Het pakket bevat overigens niet alleen bouwtekeningen voor een steigerhouten plantenbak, maar bevat meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen voor bijvoorbeeld bedden, hoekbanken, vogelhuisjes, bureaus en nog veel meer. Door dit pakket kan jij direct aan de slag met diverse doe-het-zelf projecten. Dus wacht niet langer en ga aan de slag met Fred zijn bouwtekeningen en maak jouw eigen unieke steigerhouten plantenbak.

Ik wens je veel klus plezier en het belangrijkste: ga ervoor !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit interessant?

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en lees over verschillende interessante artikelen.