Ga naar de inhoud

Verven MDF plaat

Zoals eerder vermeld hebben de standaard MDF panelen een lichtgrijze kleur. Ik kan daarom dan ook wel voorstellen dat je deze platen graag wilt gaan verven. Maar waar moet je dan allemaal op letten bij het verven een MDF plaat?

De stap is het je het MDF paneel eerst goed stofvrij maakt met een zachte borstel. Zitten er gaten of krassen in het paneel? Dan kunnen deze opgevuld worden om vervolgens goed glad te schuren met een korrel 120 tot 160.

Pas daarna maak je de plaat stofvrij en ontvet je de plaat. Het ontvetten kan je het beste doen met een zogenaamde thinner of anders met een speciaal MDF doekje.

Verven MDF Plaat: Hoe krijg je het beste resultaat?

Om een goed resultaat te krijgen is het aan te raden om met grondverf een grondlaag aan te brengen (ook op de kopse kanten en ook aan de achterkant!). Wordt dit niet gedaan, dan zal op den duur het aangebrachte verf langzaam gaan bladderen of kromtrekken.

Voordat je MDF gaat verven is het ook belangrijk om te weten dat MDF een zuigende werking heeft. Dit betekent dat de plaat veel verf opneemt. Door gebruik van een goede en verdund grondverf kan dit worden tegen gegaan.

Is de eerste laag aangebracht? Laat het dan eerst goed drogen. Daarna dient het paneel voorzichtig licht geschuurd te worden. Om vervolgens de tweede laag aan te brengen. Is de tweede laag ook gedroogd dan kan de MDF plaat geverfd worden met een kleur.

Let er wel op dat alle zijden van de plaat word geverfd. Zo voorkom je namelijk dat het paneel last krijgt van vochtproblemen.